BIF-Lindesberg 7-9

Gameday, mot Lindesberg, i Birgittahallen.
Vi började matchen med 2 kedjor och 3 backar. Högt tempo och en hel del målchanser präglade matchens första period. Lindesberg 1-0 efter drygt 6.33. När matchklockan stod på 07.49 hade Erik Celander hunnit göra två mål och vänt matchen till BIFs favör. När första perioden var över stod det 3-1 efter att Erik fullbordat sitt hattrick.

I andra perioden så skärpte Linde till sig. Efter knappt 8 minuter hade dom vänt matchen till 4-3, men Peter Törnblom och Micke Collin såg till att det stod 5-4 efter två perioder.
Inga utvisningar dittills, vilket inte alls speglade matchen. Det började bli lite smågrinigt med gränsfall på utvisningar i vissa situationer.

Tredje perioden. Dagens målkung och kapten Erik, fick utnyttja dom dittills oanvända utvisningsstolarna bredvid sekreatariatet, för slag. Detta utnyttjade Lindesberg och man gjorde 5-5 med 20 sekunder kvar av Eriks utvisning och 10 min kvar på matchklockan. På dryga minuten gjorde man även 5-6 och 5-7 och BIF tog timeout.
14.50 fick Erik sätta sig för osportsligt uppträdande och protest mot domslut. PP Linde i 4 minuter. Peter Törnblom sätter en straff med drygt 3 minuter kvar i numerärt underläge.
Mycket närmare än så kom vi inte, matchen slutar 9-7 till Lindesberg och det var en mycket tung förlust efter att ha inlett bra och vänt matchen två gånger om.