Tre nya spelare klara!

Tre nya spelare är klara för Brickebackens IF! En målvakt, två backar.

Målvakten heter Daniel Clifford, 29 år, och kommer närmast från WSK Lindesberg.
Han är bosatt mitt ute i ingenstans, nämligen i Frövi...
Av det vi sett på träningarna så tror jag dom flesta kan hålla med mig om att med honom mellan stolparna kan vi stabilisera upp bakåt och öka konkurrensen bland målvakterna!

Den andra spelaren är en "nygammal" lirare, Tim Ericsson, 23 år ung, som lirade med oss förra säsongen.
Han fick sedan unge, eller tjejen fick givetvis ungen, så han har behövt spendera mer tid hemma nu under hösten.
Han bor TYP i Vintrosa, någonstans på landet i alla fall, dom har väl kossor o djur och sånt.
Tim kommer att komma in som snabb, hårdjobbande back med offensiva kvaliteter!

Adrian Ek heter den andra backen som är ny i truppen. Han är 29 år gammal och är bosatt i Örebro.
Han har tränat med oss några gånger i höst, men först nu har det gått ihop för honom och han är officiellt
med i truppen! :)

Så småningom kan jag säkert fylla på den här delen om honom!

Intervju med dom nya spelarna ska försöka fixas snart!

Måndagsträning i Birgittahallen

Dagens måndagsträning i Birgittaskolan kom att bli en rolig men seg träning. Vi blev till slut 12 st+endast en målvakt idag, Daniel Clifford som idag fick övergångspapper. Välkommen till BIF!

Vi värmde upp Daniel med hörnen, sedan 2 mot 1.
Sen delade vi upp oss i hörnen bakom målet, spelare från vardera hörn turades om att försöka göra mål, genom att
gå runt målet på närmsta eller andra stolpen.
Sen blev vi uppdelade i 3 lag på 4 pers där 2 lag spelade på liten plan mot varandra, medan det andra laget körde
trestegsraketen. Alltså- Upphopp x5, armhävningar x5 och situps x5, ända ner till 0.
Detta var alltså ass. tränare Eriks idé, som förövrigt inte fanns med på planen idag. Han hade ont i foten helt enkelt.
Nästa träning ska han få köra trestegraketen, från 10, när vi andra spelar match! :)

Sedan övade vi lite powerplay-boxplay, vi satte ihop kedjorna till detta så gott vi kunde och körde ett tag.

Vi avslutade med match utan paus, jobbigt och spelkvalitén var inte alltid på topp, men med avbytare i båda lagen
gick det ihop åtminstone.

Frivillig träning på onsdag i Brickebacken, kom alla som kan!

Ruben om matchen mot Åsbro

BIF-Åsbro 8-5

Helgens match mot Åsbro slutade med 3p till BIF efter stabilt spel matchen igenom.
15 utespelare(3 femmor)+Andreas och Marre var kallade till Birgittahallen idag för match mot Åsbro, som inför matchen låg en placering nedanför oss och en poäng mindre.

Vi inleder första perioden strålande och leder med 3-0 efter första 20 minuterna efter mål av Glännström och Jonas Nilsson som gjorde två.
15 sekunder in i andra perioden gör Åsbro mål på frislag, match igen alltså.
Men Jonas(4 mål idag) och Samuel ser till så vi drar ifrån till 5-1.
När 40 minuter är spelade står det 5-2 till BIF och det finns inga indikationer på att vi skulle kunna tappa detta.
Jonas Nilsson gör sitt fjärde(!) mål för dagen tidigt i tredje perioden, 6-2. Peter T och Linus hinner sätta varsitt mål
innan matchen är över, slutresultatet skrivs till 8-5.

Detta var första vinsten sedan den 30 oktober, då vi krossade Pålsboda med 16-2. Efter det har vi bara mäktat med förluster och oavgjorda möten så denna vinst var väldigt skön.
Erik hade så fint hängt upp våra matchtröjor, lagt upp byxor+strumpor,
banan och våra nya medlemskort! :)
Väldigt noggrant gjort. Tror han räknat krokarna emellan ;)
Uppvärmings-uppvärmning(Skott, lek)
Efter 2 perioder
Seger!
Jag blev arg fastän vi vann :)

Andreas B om kommande match mot Åsbro

Torsdagsträning i Vivalla(bror)

På torsdagar tränar vi i Vivallaskolans tillfälliga idrottshall. Stor plan, mycket spel.
Idag var vi 15 utespelare+3 målvakter, bra med folk alltså!
Vi inledde med målvaktsuppvärmning på två sidor, hörnen och 2 mot 1. Sedan 3 mot 2-2 mot 1. Alltså-3 forwards anfaller mot två backar. Den forward som avslutar blir back hemåt när backarna vänder och kontrar. Simpelt.
Sen samlade vi bollarna i mitten och vi körde "strömmen" mot båda målen, alltså ta med sig boll och sen gå på avslut.
Erik gick sedan igenom lite V-press.
Sedan match, såg hyfsat bra ut.

Avslutande strafftävling där alla i lagen fick lägga varsin match. Backarna(!) gjorde flest mål där till en början.
Spelare som missade fick plocka sarg...
Match på lördag hemma mot Åsbro. Intervju med Andreas Bernestig kommer upp strax.

Ruben stretchar. Han gjorde bra ifrån sig idag!

Glännström om matchen i lördags.

Så var det dags för veckans första träning, idag måndag i Birgittahallen.
Idag gjorde målvakten Patrik Ceder en mycket fin comeback efter att sitt högra knä hållt honom borta från spel ett bra tag. Förra säsongens kapten Alibin Wahlquist var även tillbaka för ett gästbesök(?). Målvakten Daniel Clifford, till vardags i Lindesberg, var även med och gjorde sin andra träning med BIF. Målvaktsförstärkning på g?

Om Daniel tillkommer, Patrik håller sig frisk och om Andreas bibehåller sin mycket fina form så tror jag att vi kan börja spika igen dom matcherna vi har kvar i seriespelet i år.

Träningen innehöll först målvaktsuppvärmning.
Sedan lite ruschövningar, sedan powerplay/boxplay. Var okej, inte så mycket mer.
Sedan blev det spel sista halvtimmen som blev bättre under spelets gång.
Dagens vurpa bjöd Linus på när han själv ramlade över sargen.
Såg ut ungefär såhär:
Tim är på g tillbaka in i laget. Här är han alltså-snygg som alltid.
Tobbe var trött och seg idag, enligt han själv. Okej, han såg inte värst
pigg ut...

BIF-Stora Mellösa 6-6

Igår lördags var det match hemma mot Stora Mellösa. Dom låg inför matchen 9p och 3 placeringar framför oss.
Vi gjorde en hyfsat bra första period men låg under med 0-1.
10 minuter in i andra var ställningen 4-0 till SMÅ,
och vi tog time out. Detta hjälpte. När andra perioden var slut hade vi hämtat upp till 2-4 efter mål av Glännström
och Erik Celander.
Tidigt i början av tredje perioden fick vi en straff med oss, som Markus Salin dessvärre missade.
Men blott 20 sekunder senare kom 3-4 målet genom Linus Trulsson i powerplay. Vi var verkligen på g.
Dock hann bönderna från Odensbacken göra både 3-5 och 3-6 innan det var dags för Linus att göra sitt andra mål
för dagen. 4-6.
Och han var långt ifrån färdig med målsprutandet.
20 sekunder senare stod det 5-6, Linus var återigen framme med klubban, och fullbordade sitt hattrick.
13 minuter in i tredje perioden tog lagets finne(härstammar alltså från Finland) Carl Liimatatinen bollen, lobbade snyggt bollen förbi en motståndare och med ett inte alltför otagbart backhandskott från halvtaskig vinkel hade han kvitterat matchen!
Vi ville verkligen ha med oss 3 poäng idag, men vi var nöjda med 1, med tanke på att vi hämtat upp både 0-4 och 3-6.
Nu blickar vi framåt mot kommande helg, då Åsbro kommer på besök!